Promotiedroom handbalsters Volendam na zwaarbevochten winst op Fortissimo nog springlevend

Handbal

Door een zwaarbevochten zege uit bij Fortissimo is de promotiedroom van de handbalsters van Volendam nog springlevend. Het werd 22-23, waardoor drie clubs in de play-offs om promotie naar de eredivisie op vier punten staan.

Volendam wist de mogelijkheden open te houden, voornamelijk door een sterk spelende Alyssa Alings. Zij nam dertien treffers voor haar rekening. ,,Dat is meer dan de helft van onze goals, dus dan zegt dat genoeg. Ons spel had verder beter gemogen, maar als je wint is niets erg”, stelde coach Ruud van den Broeck. ,,Het was een wedstrijd die van het begin tot het eind spannend bleef.”

Volendam speelt de komende wedstrijd uit tegen Kwiek. Een lastige ontmoeting, weet Van den Broeck, maar wel eentje waarin de kaarten verdeeld zullen worden. ,,Ik denk dat degene die die wedstrijd wint, uiteindelijk zal promoveren. Wij worden door veel mensen namelijk de favoriet genoemd en dat vinden we niet erg, maar dan zullen we het wel moeten laten zien. Als debutant in de play-offs is het voor ons sowieso al een mooie ervaring die we meenemen naar het volgende seizoen.”

Volendam, ZAP én Kwiek wonnen hun thuisduel in de play-offs. Dat er een uitwedstrijd tegen Kwiek op het programma staat, zegt Van den Broeck niets. Omdat winst het enige is dat zal tellen. ,,We weten wat ons te doen staat. Zolang we gewoon van Kwiek winnen, maken we een heel grote kans.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons