Zwaluwen’30 verliest van laagvlieger WV-HEDW

Zwaluwen’30 verliest van laagvlieger WV-HEDW
Amsterdam

Wanneer je als ploeg op bezoek gaat bij een van de onderste elftallen op de ranglijst is onderschatting in principe het enige wat je de das om kan doen. Zwaluwen’30 overkwam het op bezoek bij WV-HEDW. Het elftal van trainer Ron van der Gracht verloor met 1-0. Toch was van onderschatting geen sprake, aldus de trainer.

,,Sowieso snap ik al niet dat zij zo laag op de ranglijst staan”, begint Van der Gracht zijn relaas. ,,Ik vernam dat zij vandaag ook een van hun minste wedstrijden speelden. Toch winnen ze van ons, dus hebben ze het goed gedaan. De zege van hun kwam met name door het slechte begin van onze kant. Toen kwamen we ook op een terechte achterstand”, doelt de trainer op de beslissende treffer.

Na het doelpunt van de gastheren kwam Zwaluwen’30 wat beter in het spel, zag ook Van der Gracht. ,,Na die eerste 25 minuten hebben we ze eigenlijk alle hoeken van het veld laten zien en kregen we veel kansen. Zij deden er de hele wedstrijd alles aan om ons het voetbal onmogelijk te maken. Met name Mukhtar Suleiman kreeg zeker tien gele kaart waardige overtredingen te verwerken, waar uiteindelijk niet tegen opgetreden werd.”

In de laatste tien minuten van het duel werd Zwaluwen’30 steeds slordiger en onzorgvuldiger. ,,We hadden vlak na de rust de kansen af moeten maken. Als wij in die fase gelijk hadden weten te maken, hadden we de wedstrijd ook nog gewonnen. Maar wij maakten de kansen niet af en zij hadden bovendien de echte wil om te winnen en daar ontbrak het bij ons een beetje aan.”

WV-HEDW-Zwaluwen’30 1-0.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons