Motorcoureurs Glenn van Straalen en Rob Hartog racen naar punten in thuiswedstrijd

Motorcoureurs Glenn van Straalen en Rob Hartog racen naar punten in thuiswedstrijd
Glenn van Straalen onderweg naar zijn negende plek in Assen.
© Foto Graeme Brown
Assen

Voor de West-Friese motorcoureurs Glenn van Straalen en Rob Hartog stond er dit weekend een thuiswedstrijd op het programma. De vierde race van het WK Supersport 600 werd verreden op het circuit van Assen. Beide coureurs gingen met punten op zak naar huis.

De beste zaken deed Van Straalen. De Hoogkarspeler kwam als negende over de streep. Nog niet eerder kon de jongeling in deze klasse zo’n resultaat overleggen. Vanaf de dertiende startplek kende Van Straalen geen goede start, maar binnen een paar bochten wist hij zich toch al op te werken naar een elfde plaats. Vervolgens wist de achttienjarige coureur aan het einde van de tweede ronde naar de tiende plaats te komen, maar deze positie moest hij een ronde later weer teruggeven. Vervolgens voerde Van Straalen lang het groepje van drie aan dat vocht voor de negende positie. Van Straalen werd één keer gepasseerd door zijn twee concurrenten, maar wist hen beiden in één inhaalactie terug te pakken in de laatste sector van het circuit.

,,Het duel dat ik met die twee andere rijders had, was echt heel spannend. Daar heb ik veel van geleerd. Dat ik het duel ook nog wist te winnen, maakt het helemaal af. Ik ben echt heel blij met de negende plaats’’, aldus Van Straalen. Zijn klassering leverde hem zeven WK-punten op.

Rob Hartog moest het doen met vijf punten minder. De Abbekerker hield twee punten over aan zijn veertiende positie. Graag had hij voor eigen publiek iets extra’s willen laten zien, maar gezien het feit dat hij een week geleden nog in de operatiekamer lag, is het een prima prestatie van de coureur van Team Hartog – Against Cancer.

,,Het ging niet helemaal zoals ik wilde en kon niet doen wat ik normaal kan. Het was frustrerend om de rijders voor mij iets weg te zien rijden, terwijl ik normaal ook deze tijden kan rijden. We moeten concluderen dat het raceritme nog niet optimaal was. Vorige week lag ik nog op de operatiekamer en als je het zo bekijkt is het al super dat we hier staan. Maar in Assen, de thuisrace, lukt het eigenlijk ieder jaar om wat speciaals te doen, deze keer helaas niet. Wanneer je rijdt met een blessure moet je toch wat compenseren op de motor qua houding. Dat komt je snelheid niet ten goede. Nu heb ik een maand om te herstellen richting de volgende race.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons