Foresters moet rekening houden met ’overwerk’

Heiloo

Foresters klauterde de laatste weken aardig omhoog op de ranglijst met drie overwinningen in vier wedstrijden. De tweedeklasser uit Heiloo leek daarmee uit de degradatieproblemen te komen. Na de ontluisterende 1-5 nederlaag op eigen veld tegen Assendelft moet Foresters rekening houden met overwerk aan het eind van het laatste seizoen in de zondagcompetitie.

Niemand op de Egelshoek zit te wachten op een paar extra wedstrijden, die voor de Heilooërs nergens toe leiden. Maar als Foresters aan het eind van de reguliere competitie nog steeds op plek twaalf staat, is het verplicht om deel te nemen aan de competitie tegen degradatie.

,,Het was vandaag niet best van onze kant’’, erkende Foresters-trainer Edwin Reder. ,,Assendelft speelde heel compact met elf man op hun eigen helft. Met hun snelle aanvallers probeerden ze te profiteren van onze fouten. Dat lukte helaas al na vijf minuten. Daarna hadden wij de pech dat een bal van de doellijn werd gehaald. En twee minuten voor tijd komen zij makkelijk op 0-2 door een kopbal die uit het niets per ongeluk in het doel valt.’’

In de tweede helft drong Foresters wel aan, maar pas in de 88e minuut lukte het Melle Kruit om de eretreffer namens de Heilooërs te scoren.

Foresters - Assendelft 1-5 (0-2). Calvin Drakenstein 0-1, Ron van de Valk 0-2, Jesse Schleeper 0-3 en 0-4, Melle Kruit 1-4, Mark de Vries 1-5

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen