Teleurgestelde zwemster Tessa Vermeulen terug naar de tekentafel

Teleurgestelde zwemster Tessa Vermeulen terug naar de tekentafel
Tessa Vermeulen.
© Foto ANP
Zwemmen

Ze had zich de kwalificatiemomenten tijdens de Swim Cups in Den Haag vorige week en Eindhoven anders voorgesteld. De Zaanse rugslagspecialiste Tessa Vermeulen zwom op geen enkele afstand een limiet voor het wereldkampioenschap zwemmen dat deze zomer in het Zuid-Koreaanse Gwangju wordt georganiseerd. En dus gaat ze met haar coach Mark Faber terug naar de tekentafel.

Geen limieten, maar ook geen persoonlijke records. Vooral het feit dat ze haar eigen tijden niet verbeterde, was ’even slikken’ voor de 21-jarige Vermeulen. ,,Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht, maar als je dan niet eens in de buurt komt van je persoonlijk record is dat teleurstellend. Ik moet het even verwerken’’, relativeerde Vermeulen haar prestaties in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Toch zag ze een klein lichtpuntje. Vermeulen zwom in 28,95 naar een vijfde plaats op de 50 meter. ,,Toch een keertje onder de 29 seconden’’, liet ze enigszins opgetogen weten. Op de 200 meter was de 2.16,13 goed voor een derde plaats. Vermeulen besloot strijdvaardig: ,,Ik heb nu lekker een weekje vakantie. Daarna gaan we alles op een rijtje zetten en pak ik mijn kansen op het Nederlands kampioenschap in juni.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons