SVW’27 kan zich wel vinden in gelijkspel

Heerhugowaard

Elke week proberen wat punten bij elkaar sprokkelen, als SVW’27 daar de komende weken in slaagt dan hoeft de ploeg van trainer René van Marsbergen in juni niet aan te treden.

Vorige week kwam de tweedeklasser uit Heerhugowaard al verrassend voor de dag door Assendelft met 2-3 te kloppen. Zondag werd op het eigen complex het in de subtop meedraaiende Spirit’30 op een 0-0 gelijkspel gehouden.

,,Ik denk dat beide ploegen zich wel kunnen vinden in deze puntendeling”, aldus Van Marsbergen. ,,Het enige is dat het geen 0-0 naar 2-2 of 3-3 had moeten worden. Beide ploegen hebben genoeg kansen gehad om doelpunten te maken.”

Dat de bezoekers daar niet in slaagden was de verdienste van doelman Melvin Habets. Deze sluitpost was vooral bij de keren dat de spitsen van Spirit’30 op hem af konden lopen niet te passeren.

,,Spirit kreeg alleen één op één kansen, terwijl wij uit drie mooie voorzetten drie uitstekende kop kansen kregen”, aldus Van Marsbergen. ,,Daar had wij wel meer uit moeten halen.”

Hoewel de verschillen groot waren - Spirit moest het van fysieke kracht hebben, terwijl de thuisploeg alleen maar lichte spelers heeft rondlopen - gaven beide ploegen elkaar toch maar weinig toe.

,,Ik ben zeer tevreden over de energie die de spelers in hun spel hebben gelegd. Stiekem nemen wij afstand van de onderste plaatsen”, aldus een tevreden trainer.

SVW’27-Spirit 0-0.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen