Premium

Jarige Strandvogels-middenvelder Bryan Broedersz schiet zijn club naar belangrijke zege op KSV

Jarige Strandvogels-middenvelder Bryan Broedersz schiet zijn club naar belangrijke zege op KSV
Het moment van de wedstrijd. Bryan Broedersz schiet op fantastische wijze de 1-0 binnen.
© Foto Theo Groot.
Onderdijk

Hij kon de afgelopen week niet trainen vanwege een liesblessure. Maar de belangrijke thuiswedstrijd tegen KSV missen? Voor geen goud. En dus stond de niet geheel fitte Bryan Broedersz zondagmiddag gewoon aan de aftrap. De steunpilaar van Strandvogels, die gisteren ook nog eens jarig was, zorgde met een weergaloze vrije trap voor de winnende treffer. In Onderdijk werd het 1-0, waardoor de strijd om de titel weer helemaal open ligt.

De gevierde man is er na afloop helemaal schor van. Want zo’n beetje het complete eerste half uur schreeuwt de matchwinner zijn ploeggenoten toe om eens wat beter te gaan spelen. De thuisploeg opent dan ook dramatisch slecht en dat levert een enorme hoeveelheid kansen op voor de bezoekers. Balletjes door het midden worden eenvoudig onderschept, breedteballen door de lucht zijn veel te lang onderweg en keeper Edwin Hoogland heeft zijn dag niet als het gaat om zijn uittrappen. Het is dus simpelweg wachten op de 0-1. Maar die valt maar niet. Danny Konijn, Bart Velseboer, Rick Does, allemaal krijgen ze grote kansen en allemaal gaan ze er even slordig mee om. Zo schiet Velseboer te snel en mist het stiftje van Konijn vaart.

Na de rust krijgt KSV nog de grootse kans, als Konijn mag aanleggen voor een strafschop. Zijn inzet vliegt echter via de lat over het doel, waardoor Strandvogels hoop mag houden op een goed resultaat. Hoop die vooral gebaseerd is op de falende doelpuntenmachine van KSV. Zelf kan de thuisploeg immers nauwelijks een knappe aanval produceren. Voor de pauze is er alleen sprake van gevaar na een vrije trap van Gerald Broedersz, maar meer gebeurde er niet voor het doel van KSV-doelman Dion Bleeker.

In de tweede helft is het niet anders. De bezoekers zoeken hard naar een treffer om zo een belangrijke stap te zetten richting de titel. Voorafgaand aan het duel met Strandvogels heeft KSV namelijk een voorsprong van drie punten op de ranglijst en daarnaast heeft het ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg uit Onderdijk.

Maar in plaats van een stap vooruit te zetten, wordt KSV achteruit geduwd als Bryan Broedersz mag aanleggen voor een vrije trap. Vanaf de rechterkant krult de linkspoot de bal op voortreffelijke wijze achter de verbouwereerde Bleeker en dompelt daarmee KSV in rouw. De juichkreet die volgt is zelfs in Wervershoof te horen. Hij rent weg als Ronaldo en met zijn ’siiiiiii!’ brengt hij zijn complete club in extase. ,,Ik wist eigenlijk niet hoe ik moest juichen, dus deed ik wat er in me opkwam.”

KSV heeft dan nog tien minuten de tijd om de boel recht te zetten, alleen creëert het niet meer de kansen die het daarvoor heeft. Ja, er zijn een aantal corners, maar er is geen moment dat doelman Hoogland nog echt aan het werk wordt gezet.

KSV druipt na het laatste fluitsignaal dan ook vloekend af naar de kleedkamer, terwijl het overwinningsbier aan de kant van de thuisploeg rijkelijk vloeit. Want Strandvogels is na de onterechte overwinning weer helemaal in de race om de titel.

Strandvogels-KSV 1-0.

80. B. Broedersz. Bijz: 46. Konijn (KSV) mist strafschop.

Strandvogels: Hoogland, Hofland, G. Broedersz, De Wit (59. Zerek), Broersen, Harder, M. Weel, J. Weel, Woudenberg, Sierkstra (46. Glim), B. Broedersz.

KSV: Bleeker, Biersteker, Willemse, Van der Ham, Top, Van Tunen (77. Snel), Does (83. Tuinstra), Van der Roest, Havermans, Velseboer, Konijn.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen