Kustwacht schiet boot met gehandicapten te hulp op het IJsselmeer

Kustwacht schiet boot met gehandicapten te hulp op het IJsselmeer
Enkhuizen

De kustwacht is zaterdagmiddag met meerdere boten uitgerukt voor een charterschip met lekkage op het IJsselmeer. Aan boord waren 21 personen, waarvan velen met een beperking.

Even na het middaguur kreeg de kustwacht de melding dat de boot, die in de buurt van Enkhuizen voer, flink water maakte. De kustwacht stuurde gelijk twee boten om te kijken of de opvarenden geëvacueerd moesten worden.

In afwachting van de bevindingen van de eerst aankomende reddingsboot werd er een plan gemaakt voor de eventuele inzet van nog meer reddingboten, mocht er daadwerkelijk moeten worden geëvacueerd.

Inmiddels was de schipper met het charterschip over een ander boeg gaan varen, wat het binnenkomen van het water leek te stoppen. Met de aanwezige pompen lukte het om het waterpeil aan boord te laten zakken. Extra pompen vanaf de reddingboten werden uit voorzorg overgezet.

Besloten werd om zo snel mogelijk een veilige haven op te zoeken en daar verder te kijken naar de oorzaak van de lekkage. Onder begeleiding van de reddingboten bereikte het charterschip de haven van Enkhuizen.

Na enig sloop- en breekwerk werd de oorzaak van de lekkage gevonden en verholpen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen