Buschauffeur die door noro-virus gevelde leerlingen van Milaan naar huis moet brengen wordt zelf onwel

Buschauffeur die door noro-virus gevelde leerlingen van Milaan naar huis moet brengen wordt zelf onwel
Studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam waren op studiereis naar Milaan, waar een aantal van hen besmet raakte met het noro-virus.
© Ronald Bakker
AMSTERDAM

Het drama voor het HMC College is compleet: nadat tijdens een studiereis naar Milaan al dertig leerlingen geveld werden door het noro-virus, is op de terugreis de buschauffeur ook ziek geworden waardoor het gezelschap urenlang vertraging heeft opgelopen.

Net onder Luxemburg ging het fout. De uitgeputte groep vertrok gisteravond al iets later dan gepland vanuit Italië, maar toen de bestemming al in zicht kwam, werd de buschauffeur plots onwel en kon er niet doorgereden worden. Omdat er geen reserve-chauffeur aanwezig was, heeft de groep van meer dan honderd studenten meer dan twee uur moeten wachten op een reservechauffeur die vanuit België moest komen. De uitgeputte studenten zijn inmiddels aan het eind van hun Latijn en willen graag naar huis.

Om het drama compleet te maken, staan de twee bussen nu stil in de buurt van Luik vanwege de verplichte rusttijden van de chauffeurs. Om dat leed iets te verzachten wordt de lunch verzorgd door de school: het was namelijk de planning dat ze inmiddels al lang en breed in Amsterdam zouden zijn. Een medewerker van school bevestigt de vertraging.

Het HMC College, een MBO vakschool uit Amsterdam, had een studiereis naar de Design Week in Milaan. Dertig studenten en vier begeleiders werden ziek, waardoor eerst werd gedacht aan een voedselvergiftiging. Later bleek het om het zeer besmettelijke noro-virus te gaan. Zestien mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis, maar inmiddels zijn ze allemaal ontslagen. De meeste zijn gisteravond gewoon in de bus gestapt, maar volgens de school waren vier studenten nog iets te zwak om terug te reizen. Zij vliegen later vandaag met een begeleider van de school terug naar Nederland.

Lees ook: Leerlingen van HMC op de terugreis na ’zieke’ studiereis naar Milaan

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons