Rector Johan Veenstra (66) verlaat het Comenius College in Hilversum: ’Eerst drie maanden fietsen en slapen.’

Rector Johan Veenstra (66) verlaat het Comenius College in Hilversum: ’Eerst drie maanden fietsen en slapen.’
Johan Veenstra (l) ontvangt in 2014 uit handen van Paul Rosenmöller het certificaat Gezonde School.
© archieffoto studio kastermans
Hilversum

Na 35 jaar, waarvan de laatste 12 jaar als rector, verlaat Johan Veenstra (66) 17 april het Comenius College in Hilversum.

Hij gaat met pensioen. Conrector Floor Tiesing gaat als waarnemend rector aan de slag. De zoektocht naar een definitieve opvolger voor Veenstra is in volle gang.

Volgens een woordvoerster van CVO ’t Gooi, waar het Comenius College onderdeel van is, is het bestuur bezig met de selectie van kandidaten.

Lees ook: Het verdriet over MH17 laat Johan Veenstra nooit meer los: ’Verdoofd was ik toen ik hoorde dat leerlingen van ons aan boord zaten’

,,Het ziet er goed uit, het zou zomaar kunnen dat we eind deze maand al een nieuwe rector presenteren. Maar het ligt voor de hand dat de opvolger na de zomer pas vol begint.”

Johan Veenstra begon in 1983 als leraar geschiedenis op het Comenius College. Hij werd vervolgens conrector en in 2007 rector. ,,Ik ben een ouderwetse rector die nog voortkomt uit de school en niet van de ene naar de andere school hopt.”

Veenstra werd een vertrouwde verschijning in de Gooise onderwijswereld. Hij stak vaak zijn nek uit in zaken als rook- en alcoholbeleid en jongeren. Als een van de eersten maakte hij zijn school volledig alcoholvrij. ,,Drank verwoest zo veel in jonge hersenen.”

Na zijn pensionering blijft Veenstra actief binnen het onderwijs. ,,Ik ben nog niet uitgeblust. Ga mijn ervaring inzetten voor het onderwijs. Ik wil me sterk maken voor de beroepsorganisatie van schoolleiders en ik ondersteun andere scholen via de VO-raad.”

Veenstra werkt tot de laatste minuut woensdag gewoon door. ,,In de ochtend nog werken, ’s middags het afscheid. En dan eerst drie maanden racefietsen en slapen.”

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons