Joey Veerman terug bij vlaggenschip FC Volendam

Joey Veerman terug bij vlaggenschip FC Volendam
Volendam

Voor het eerst sinds 31 augustus kan Joey Veerman speelminuten maken in een officiele wedstrijd van het eerste elftal van FC Volendam. Na een zware voetblessure zit hij weer bij de selectie van trainer Hans de Koning voor het duel met Jong PSV.

Afgelopen week deed Veerman tot fysieke tevredenheid twee keer mee met Jong FC Volendam.

,,We houden met het inzetten van Joey wel rekening met het belofteteam. Dat elftal kan kampioen worden en dat is ook belangrijk. Niet alleen wat betreft Joey kijken we met een schuin oog naar het tweede. Er is een aantal spelers dat op de qua gespeelde wedstrijden in het eerste op de drempel staat van het maximum. Dan mogen ze niet meer in het tweede spelen”, doet De Koning uit de doeken.

Tegen de talenten van PSV kan De Koning niet rekenen op Erik Schouten en keeper Mitchel Michaelis, die tegen FC Oss uitviel. Jordi van Stappershoef vervangt hem onder de lat.

,,Er lijkt wel een vloek op onze keepers te zitten. Het is een pechseizoen voor ze. Exemplarisch voor Volendam? Er is wel iedere keer wat. Schouten en Veerman lang missen. Doelpunten onterecht afkeuren. Moeite hebben met scoren. Er zijn onderweg heel wat dingen gepasseerd en wij lopen er continu achteraan. Maar goed, het is een gekke competitie en er zijn nog vijftien punten te verdelen. Het is wel weer tijd voor een overwinning.”

Wat betreft Jong PSV is De Koning duidelijk. ,,Ik heb ze maandag gezien tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen kreeg anderhalve kans en maakte er twee. Technisch heeft Jong PSV heel veel kwaliteit. Ze spelen ook met een vaste groep. Dat zie je terug. Af en toe doet Ramselaar mee. Dat kan tegen ons ook het geval zijn, omdat Verreth geschorst is.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons