Hoofddorp in rep en roer na steekpartij in speeltuin: ’Conflict tussen twee groepen jongeren speelt al langer’

HOOFDDORP

Hoofddorp is in rep en roer na een steekpartij in een speeltuin bij winkelcentrum Pax. Maandagmiddag rond half 5 gingen enkele jongeren een andere groep te lijf. Daarbij vielen vier gewonden. Een 16-jarige jongen uit Hoofddorp is opgepakt door de politie. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt!”

De politie spreekt vooralsnog van een ordinaire ruzie tussen twee groepen jongeren. „De slachtoffers en getuigen moeten nog gesproken worden, maar het lijkt er niet op dat het gaat om een ruzie tussen een groep Nederlanders en een groep Syriërs.”

Maandagmiddag liep het volgens de ooggetuige uit de hand toen vier of vijf jongeren naar de speeltuin kwamen. Er onstond een kort handgemeen en de andere groep schreeuwde de hen toe dat ze ‘dom’ zijn. Het conflict werd onderbroken. Volgens de ooggetuige liepen de jongeren weg, maar kwamen binnen vijf minuten weer terug met wapens. Daarna vielen ze direct de groep van tien jongens aan. Twee van hen zouden een mes hebben, eentje een riem. De slachtoffers werden meerdere malen gestoken, volgens de ooggetuige in de omgeving van hun buik en richting het hart. Ze vielen op het gras. De slachtoffers zijn jongens van 15, 16, 17 en 18 jaar uit Hoofddorp.

De ooggetuige schrok zich kapot en belde direct de politie. ,,Ik had echt niet verwacht dat ze een mes zouden pakken”, bibbert hij nog na. Dik tweeënhalf uur later was hij nog steeds bij het plaats delict, leunend op zijn scooter. ,,Ik had zulke trillende handen dat ik gewoon niet kon wegrijden. En ik hoop zo dat het goed gaat met de gewonden.”

Meerdere traumahelikopters landden op het nabijgelegen grasveld. Politiehonden speurden aan het begin van de avond naar verdere sporen. In de speeltuin is een omgevallen fiets de stille getuige van het ernstige incident.

Lees ook: Ruzie tussen groep jongeren mondt uit in steekpartij in Hoofddorp; vier gewonden [update]

Totale verbijstering

Buurtbewoners staan perplex. Zoals Max (14). ,,Ik had zaterdag nog ruzie met een van die Syrische jongens”, zegt hij. ,,Toen keek hij mij heel lang uitdagend aan en heb ik hem nog uitgescholden. Maar verder heb ik eigenlijk nooit last van ze. Heel bizar dat dit nu gebeurt. Er is hier weleens een inbraak, maar zoiets maken we hier niet vaak mee.”

Ook een winkelier is stomverbaasd door het incident. ,,Ik heb hier weliswaar vaak last van hangjeugd, die veel geluidsoverlast veroorzaakt. Maar dat zoiets zou gebeuren, had ik nooit kunnen denken.”

Hoe de slachtoffers eraan toe zijn, is nog onbekend. Wel is één persoon opgepakt. Een politiewoordvoerder kan verder niet meer zeggen dan dat het incident volgde op een ruzie.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen