Premium

Oostenrijks Level zet op Schiphol aanval in op KLM en Easyjet

Oostenrijks Level zet op Schiphol aanval in op KLM en Easyjet
De Spaanse prijsvechter Level.
© Foto ANP/Koen van Weel
Schiphol

Prijsvechter Level wil verder groeien op Schiphol en is op jacht naar nieuwe landingsslots. Dit weekend startte het Oostenrijkse Level officieel met vluchten vanaf de nationale luchthaven. Met bestemmingen als Wenen, Rome en Londen zet Level daarbij de aanval in op KLM en Easyjet.

Hoewel Schiphol tot 2021 niet verder kan groeien, ziet ceo Vincent Dodder toch mogelijkheden, zo verklaart de topman.

„Er is momenteel veel dynamiek in de Europese luchtvaart, met recentelijk verschillende faillissementen. Dan komen er ook weer slots vrij. Zo zouden we aan extra slots op Schiphol kunnen komen, naast een verandering binnen onze bestaande slotportefeuille op Schiphol. Die hebben we nodig, want we willen een vierde bestemming toevoegen in juni”, zegt Dodder.

Momenteel vliegt Level, dat sinds 2017 actief is, op Schiphol op landingsslots van prijsvechter Vueling. Beide zijn onderdeel van de International Airlines Group (IAG), waar ook British Airways en Iberia bij horen. Hoe kan de reiziger nog onderscheid maken tussen alle verschillende merken?

Marktsegment

„We richten ons op bestemmingen in Europa die zakelijk en voor plezier interessant zijn, daarmee zijn we een nieuwe loot aan de stam binnen IAG”, zegt Dodder.

Daarmee positioneert Level zich in hetzelfde marktsegment als KLM en Easyjet en in mindere mate Transavia, met iets meer service voor de reizigers dan bij de echte prijsvechters. Daar wordt soms amper service verleend aan boord.

De Leveltopman is op de hoogte van de politieke discussie rond de groei van Schiphol. Het aantal starts en landingen is momenteel gemaximeerd.

„We beschouwen dit als een gegeven en proberen onze kansen te pakken binnen de beperkingen die er zijn. We richten ons eerst op de basis in Amsterdam, voordat we verder kijken naar uitbreiding in bijvoorbeeld Lelystad.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen