Veldrijdster Denise Betsema van Texel test positief op anabole steroïden: ’Ik ben absoluut onschuldig’

Denise Betsema.© Foto PR

Den Burg

Veldrijdster Denise Betsema is positief getest op anabole steroïden. Dat meldt de Internationale wielerunie UCI vrijdagmiddag.

De 26-jarige Texelse leverde op 27 januari haar met doping besmette urine in na de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Hoogerheide. De zegekoningin van afgelopen winter is voorlopig geschorst.

Lees ook: Veldrijdster Denise Betsema in no-time vierde van de wereld: ’Mijn verhaal is nog niet af’

„Ik ben ontgoocheld, want ik ben absoluut onschuldig. Ik ga dit aanvechten en zal een contra-expertise aanvragen’’, aldus Betsema in een eerste reactie tegenover de NOS.

De leiding van Marlux-Bingoal wacht de uitslag daarvan af. ,,Bij contacten tussen het management en de renster ontkende Denise Betsema de feiten volledig. In afwachting van het resultaat van het B-staal en het verdere verloop van de UCI-procedure, is door het management besloten Denise Betsema op non-actief te zetten."

De Nederlandse wielerbond KNWU wacht verdere stappen van de UCI af, staat in een schriftelijke reactie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Betsema was de revelatie van afgelopen seizoen. Ze begon als nummer 89 van de wereld en eindigde uiteindelijk als derde.

Betsema won 15 veldritten en werd derde op het EK en vierde op het WK cyclocross. Haar grootste zeges waren de Superprestige in Middelkerke en de wereldbekerwedstrijd in Koksijde. Geen enkele andere renster won meer wedstrijden dan Betsema.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.