Fortuna Wormerveer tankt in bekerduel met Velsen vertrouwen voor de competitie

Peter van den Dongen
Wormerveer

Fortuna Wormerveer blijft in de race voor de KNVB-beker. Gisteravond werd Velsen met 5-0 verslagen. Het échte ‘eerste’ van de door Martin Haar getrainde equipe stond echter op het trainingsveld in thuishaven Velsen om zich voor te bereiden op een mogelijk kampioenschap. De beker was daaraan ondergeschikt. Fortuna won dus van een mengelmoesje van spelers uit het tweede, twee spelers uit de hoofdmacht en een aantal veelbelovende junioren die eens aan seniorenvoetbal mochten ruiken

Niet alleen de bekende Martin Haar ontbrak, ook de overbekende scheidsrechter Roelof Luinge, goed voor 845 gefloten wedstrijden in het betaalde voetbal meldde zich af vanwege een griepje. Zijn rol werd overgenomen door Erwin Dam.

Spannend is het treffen met de IJmonders niet geweest; Fortuna overklaste het gezelschap met oogstrelende acties, een geraffineerde samenwerking en een tomeloze inzet waar de tegenstanders bijkans dol van werden.

,,Lekker zo’n wedstrijdje’’ zei topscorer Ferry Heijnis. ,,Na drie nederlagen waarin drie keer niet gescoord werd is zo’n wedstrijdje erg welkom. Het geeft weer vertrouwen, iedereen staat lekker te ballen. Nu nog één keer een bekerwedstrijd spelen en we staan in de KNVB-beker! Maar het is natuurlijk vooral de bedoeling dat we weer punten gaan pakken in de competitie. Minimaal twee keer winnen, dat is de opdracht. Komende zondag Achilles. Die gaan stoppen met voetballen en zullen onbevangen tegen ons aantreden.”

Ferry Heijnis trof evenals Luuk Purvis twee maal doel, Nick Snelders tekende voor de openingstreffer. Tien minuten na rust wist oefenmeester Martin de Groot dat de buit binnen was en ruilde Jeremano Huwaë, Sander van de Poll en Nick Snelders in voor Kenjiro van der Laan, Stefan Andelic en Jessy Chu Kuiper. Voor Robin Hoogstra waren de druiven zuur. Arbiter Erwin Dam zag in een overtreding van de Fortuna-speler dermate veel kwaad dat hij hem rood gaf. Hoogstra zou een doorgebroken speler onderuit hebben gehaald en baalde zichtbaar van deze situatie. Hij moet de eerstvolgende competitiewedstrijd missen.

Fortuna: Liklikwatil, Wijdenbosch, Huwaë (55. Laan), Morsen, Purvis, Manuputty, Heijnis, Plasmeijer, Snelders (55. Andalic), Hoogstra, Van der Poll (Kuiper).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen