Petitie tegen komst camping in het Twiske: actiegroepen willen geen ’vakantiedorp’

Katja Kapteijns.© foto Erik Rietman

Dorien Knijnenberg
Oostzaan

De Partij voor de Dieren uit Amsterdam houdt samen met het platform Twiske geen pretpark en de stichting Hart voor het Twiske een petitie tegen de komst van een camping in het Twiske in Oostzaan.

De Partij voor de Dieren bemoeit zich met de Oostzaanse kwestie omdat veel Amsterdammers het Twiske gebruiken. De partij wil dat de natuur met rust wordt gelaten. Vakantiegangers verstoren dat volgens de partij. De actiegroepen vinden dat ook. De petitie is te vinden op de website petities.nl met behulp van de zoekterm ’Twiske’.

Maandag 15 april bespreken gemeenteraadsleden van Oostzaan het voorstel. De actiegroepen roepen tegenstanders op om aanwezig te zijn tijdens de vergadering. In het coalitie-akkoord is vastgelegd dat in het Twiske een kleine camping mag komen.

Ondernemer Katja Kapteijns presenteerde onlangs haar plan. Ze wil beginnen als camping voor mensen met een eigen tent en campers. In het eerste seizoen wil Kapteijns een tot drie safaritenten plaatsen en een ecolodge. Dat laatste is een vakantieverblijf op wielen. De tegenstanders vinden dat geen camping, maar zien het als een vakantiedorp.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.