Zeiler Heiner uit Enkhuizen zet grote stap richting Olympische Spelen

Zeiler Heiner uit Enkhuizen zet grote stap richting Olympische Spelen
Nicholas Heiner.
© Archief
PALMA DE MALLORCA

Zeiler Nicholas Heiner uit Enkhuizen heeft een grote stap gezet richting kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Bij zeilraces voor de kust van Palma de Mallorca heeft hij concurrent in de Finnklasse Pieter-Jan Postma een nederlaag toegebracht.

Heiner staat na de wedstrijden van vrijdag vijfde en mag naar de medalrace. Postma plaatste zich met de twintigste plaats niet voor de race waarin de medailles worden bepaald.

Heiner en Postma strijden om één olympisch ticket voor Tokio 2020. Na de EK in Athene (13-18 mei) is de winnaar bekend van deze nationale selectiestrijd.

In de 470-klasse zijn de koppels Afrodite Zegers/Lobke Berkhout en Mandy Mulder/Anneloes van Veen elkaars concurrenten voor Tokio 2020. Beide teams haalden de medalrace niet.

Mulder en Van Veen eindigden als dertiende, Zegers en Berkhout werden vijftiende. Door het missen van de medalrace moeten de koppels zich bewijzen bij het tweede selectiemoment, de EK in Sanremo (9 tot en met 14 mei).

Olympisch kampioene Marit Bouwmeester, al zeker van een olympisch ticket in de Laser Radial, gaat als vierde de medalrace in. Ook Daphne van der Vaart (negende) en Maxime Jonker (tiende) zullen daar verschijnen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen