Zangeres ‘Country Wilma’ luistert sensationele overwinning op van cupfighters SVA [video]

Bas Hoogstra brengt SVA naast HFC.© Foto Ronald Goedheer

Jort van der Hoorn
Assendelft

Sensatie in Assendelft donderdagavond. Na Elinkwijk en DEM werd ook het tweede elftal van HFC opzij gezet door SVA. De Assendelvers stomen door naar de kwartfinale van het bekertoernooi. Stef van Lieshout had maar een paar minuten nodig om de winnende goal op zijn naam te zetten: 2-1. Een gouden wissel.

Stefan Seijs werd in eerste instantie weggestuurd maar stuitte op de keeper van HFC. Van Lieshout stond op de juiste plek en benutte de rebound.

,,Je ziet maar. Als je voor de tweede bal gaat, kunnen er rare dingen gebeuren. Ik kwam een stapje eerder bij de bal dan de tegenstander en kop hem er gewoon in. Je moet er maar staan hè”, zei Van Lieshout. ,,Ik had nog genoeg energie om op plekken te staan, waar de rest te moe voor was.”

Gedurfd

SVA begon ijzersterk. Na rust ging de ploeg verder met gedurfd voetballen en dat werd beloond. Bas Hoogstra maakte verdiend de 1-1.

,,De tweede helft begonnen we net zo sterk als we de eerste helft eindigden. Dat je voor de tweede keer een hoofdklasseteam kan uitschakelen is heel vet. Ik denk dat er binnenkort maar een scout moet komen kijken bij SVA. Dit is mijn belangrijkste goal tot nu toe voor SVA. Het is ook mijn eerste doelpunt in het eerste van de club. Het was fantastisch om na de goal naar het publiek te rennen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De voorhoede van SVA met Daan Rijkhoff en Stefan Seijs was een plaag voor de Haarlemse verdediging. HFC was ook met aantal flitsende aanvallen gevaarlijk voor het doel. Het ging op en neer.

,,Je ziet dat HFC veel balvaardiger is dan wij. Met onze fysieke kracht en snelheid konden we in de omschakeling veel gevaar stichten”, zei een dolgelukkige trainer van SVA Joeri Houniet. Na afloop was het een groot feest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De discolampen gingen aan in de kleedkamer en de lokale zangeres ‘Country Wilma’ bracht de stemming er goed in.

,,We kregen het gevoel dat het erin zat. De organisatie stond goed en het was wachten op de goal. Je denkt: het zal toch niet dat je bij zoveel kansen niet scoort. Gelukkig lukte dat wel. Ik heb genoten van mijn jongens”, aldus Houniet.

In de bestuurskamer werd er al gedroomd over een wedstrijd in de KNVB beker tegen Ajax of AZ. Bij winst in de kwartfinale plaatst SVA zich voor het belangrijkste bekertoernooi.

SVA-Koninklijke HFC 2 2-1

20. Phillipo Morselli 0-1; 65. Bas Hoogstra 1-1; 81. Stef van Lieshout 2-1

SVA: Boon, Waart, Filmer, Hoogstra (Silvis), J.Davids (Van Lieshout), Kriek, Rijkhoff, Egmond, S.Davids (Van der Staak), Waij, Seijs

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.