FC Volendam: ’Laten wij maar de Duitsers zijn van dit seizoen’ [video]

Volendam

Na de nederlaag van maandag is het behalen van de play-offs alleen theoretisch nog mogelijk voor FC Volendam. Vrijdag tegen Top Oss moet de ploeg de rug rechten.

Hans de Koning is vol lof over hoe zijn ploeg reageerde op de domper. ,,Ze hebben met volle overgave getraind. Zoals ze dat iedere week doen. Aan de inzet ligt het niet”, ziet de trainer.

,,Je kan de komende zes wedstrijden roemloos ten onder gaan omdat je niets meer kan winnen, maar dat willen wij niet. Dat zijn wij verplicht naar de club. Voor de spelers met een aflopend contract is het belangrijk dat ze zich bewijzen. En er zijn nog achttien punten te pakken.”

De handdoek is niet definitief gegooid door De Koning. ,,Ik geef ons nog vijf procent kans. Er gebeuren rare dingen. Laten wij een maar de Duitsers zijn dit seizoen. Die zijn pas verslagen als ze in de bus zitten. Het zit zo dicht bij elkaar allemaal.”

De cijfers onderstrepen dat. Van de laatste tien duels won FC Volendam er geen eentje. Maar slechts één duel werd dik verloren (Twente 5-0). Voor de rest was het verschil maximaal één doelpunt.

,,Het scheelt echt weinig. Er zijn genoeg oorzaken waardoor het dreigt niet te lukken, maar wij doen er met de groep alles aan om de play-offs te halen.”

Tegen Top Oss kan De Koning weer beschikken over Robin Schouten. Achterin ontbreken Gijs Smal, Erik Schouten en Marco Tol.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons