Opening nieuwe wandelroute Petten van dorp naar duinen en strand via camping Corfwater

Richard Zut
Petten

Donderdagmiddag 18 april om vier uur wordt in Petten het nieuwe wandelpad geopend tussen dorp en zee. Centraal moment is de onthulling van de naam van deze route.

Een deel van de wandelroute gaat over camping Corfwater. De komende drie jaar is dat tracé tijdelijk, daarna wordt een permanente route over de camping aangelegd. De route wordt nu geopend, voor Pasen en dus voordat het badseizoen begint.

Onthulling naam

Belangstellenden zijn welkom bij de opening. De start van de plechtigheden is bij hotel Corfwater aan de Korfwaterweg 1, waarna bij de ingang van de camping de naam van de wandelroute bekend wordt gemaakt.

In diverse toespraken wordt ingegaan op de uitvoering van de reeds lang gekoesterde plannen, zoals het aangebrachte duinlandschap, verkeersaanpassingen, en de verplaatsing van het botenhuis. Alles is mede mogelijk gemaakt door de provinciale subsidie Ruimtelijke Kwaliteit Zwakke Schakels.

De provincie Noord-Holland investeerde in regionale economie, recreatie en natuur rondom de kust tussen Camperduin en Callantsoog. Zij deed dat in samenwerking met gemeente Bergen, Schagen, Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en ondernemers.

De provincie heeft een vijftigtal projecten gefinancierd die samenhangen met de kustversterking van de Hondsbossche duinen. Onder deze projecten zijn naast de huidige verbeteringen in het dorp ook het nieuwe plein, wandelroutes, uitkijkpunten en strandopgangen.

In feite is met alle uitgevoerde werkzaamheden nu bijna alles klaar voor het seizoen. Er speelt nog steeds het bezwaar tegen het bestemmingsplan, waar de Raad van State uitspraak voor zal doen.

Meer informatie op www.noord-holland.nl/kustopkracht

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.