Teun Koopmeiners (AZ): ’Blij met de tips’

Teun Koopmeiners (AZ): ’Blij met de tips’
Teun Koopmeiners na zijn rake vrije trap.
© Foto VI Images
Arnhem

Dat hij penalty’s kan nemen, had hij dit seizoen al laten zien. Dinsdag toonde Teun Koopmeiners dat hij ook van een iets grotere afstand kan scoren.

Met een prachtige vrije trap van zo’n twintig meter schoot hij AZ op een 0-2 voorsprong tegen Vitesse. Het was voor het eerst dat hij voor AZ op die manier scoorde.

Nadat hij het doelpunt met zijn ploeggenoten had gevierd, trok hij een sprint naar de technische staf. Hij sprong assistent-trainer Pascal Jansen in de armen. ,,Ik wilde eigenlijk meteen al naar hem toe rennen, maar dacht ’oh nee, eerst met de ploeg vieren’’’, zegt Koopmeiners. ,,Ik oefen na trainingen vaak op vrije trappen. Pascal heeft me daarbij een paar heel goede tips gegeven. Daar was ik heel blij mee. En je ziet dat het helpt, want hij vloog er mooi in, die vrije trap. Daarom wilde ik juist Pascal bedanken.’’

Koopmeiners zal voorlopig nog even moeten wachten op zijn volgende doelpunt. Hij is geschorst voor de wedstrijd van zaterdag, uit tegen De Graafschap.

Het doelpunt van Koopmeiners kon AZ overigens niet aan een overwinning helpen. Vitesse kwam in de tweede helft terug tot 2-2.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons