Rechtszaak heeft niet geholpen: ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder moet wachten op drankvergunning

© Foto George Stoekenbroek
Den Helder

’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder moet het voorlopig nog zonder drank- en horecavergunning doen.

De rechtbank heeft weliswaar geoordeeld dat het intrekken van de vergunning door de burgemeester gebrekkig onderbouwd is en niet geheel conform zijn beleidsregels, maar ziet geen aanleiding om het besluit ongedaan te maken. Op het besluit an sich is niets aan te merken, vindt de rechter, de omissie kan nog hersteld.

Er is een nieuwe vergunning onderweg, maar dat duurt enkele weken en wellicht veel langer als er bezwaren worden ingediend. Slecht nieuws voor ’t Wijkhuis, aldus voorzitter David Cools. Hij vindt dat de rechter onvoldoende rekening heeft gehouden met de belangen van ’t Wijkhuis, dat financieel deels afhankelijk is van horeca-inkomsten. De exploitatieproblemen zijn volgens de burgemeester ook een oorzaak van het gedrag van de bestuurder.

Aanleiding voor het intrekken van de vergunning waren overtredingen, geconstateerd door de politie. De bar was open terwijl die al dicht had moeten zijn, de voorzitter zou ’in kennelijke staat’ achter de bar hebben gestaan en iemand liep met bier naar buiten. Volgens Cools was de bar niet meer open, maar zat hij na met enkele vrijwilligers.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.