Zonnepanelenmaker Energyra failliet. Directeur hoopt op doorstart ,,We zijn ontzettend teleurgesteld’’

Het pand van Energyra.

Het pand van Energyra.© Still uit video

Merlin Mulder
Westknollendam

Zonnepanelenmaker Energyra is failliet. Er wordt nu gekeken of een doorstart mogelijk is voor de fabriek in Westknollendam. ,,We zijn ontzettend teleurgesteld’’, aldus directeur Daniël Kuijk.

De rechtbank heeft vrijdag het faillissement uitgesproken. Eerder was al uitstel van betaling aangevraagd.

De zonnepanelenfabriek was helemaal klaar voor gebruik. Maar doordat er bepaalde onderdelen veel later dan gepland geleverd werden, raakte de financiële buffer op. ,,We hadden dit allemaal niet zien aankomen. We hebben alle ruimte die we hadden opgebruikt. We hebben geen buffer meer. Natuurlijk raakt ons dat enorm. We zijn niet failliet door onkunde, maar puur door vertraging. Omdat we bepaalde zaken te laat ontvingen, konden we ook niet verder met de productie. Je moet het zo zien: je kan wel in keuken staan met de oven op temperatuur en de bakvorm klaar, maar als je geen deeg hebt schiet je nog niets op.’’

Omdat de fabriek gloednieuw is, wordt gekeken of een doorstart mogelijk is. Er hebben zich al wel geïnteresseerden gemeld, maar nog niet voldoende. ,,Hopelijk is er bijvoorbeeld een weldoener die zich aangesproken voelt.’’ De bedoeling is dat het personeel dan ook bij de overname meegaat.

Lees ook: Zonnepanelenmaker Energyra in de financiële problemen en krijgt uitstel van betaling

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.