Basketballers Dordrecht in zwaar weer: vraagteken achter duel in Den Helder

Basketballers Dordrecht in zwaar weer: vraagteken achter duel in Den Helder
Beeld uit Den Helder Suns- Dutch Windmills van december.
Leiden

Het voortbestaan van eredivisiebasketbalclub Dutch Windmills uit Dordrecht staat op losse schroeven.

Het team dat dit seizoen debuteert in de Dutch Basketball League (DBL) kampt met een financieel tekort, naar verluidt van rond de 180.000 euro. Omdat de club niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, heeft de Sportboulevard, waar de thuiswedstrijden worden afgewerkt, Dutch Windmills de toegang ontzegd. Om die reden ging ook de wedstrijd tegen Feyenoord zondag niet door. De ploeg traint inmiddels ’op diverse locaties’ in Dordrecht.

Het bestuur onder leiding van interim-voorzitter Jan Vrencken zoekt naar oplossingen voor de financiële situatie en voert gesprekken met schuldeisers en de gemeente. Vrencken zegt dat de ploeg het seizoen in de DBL wil voltooien. Of dat mogelijk is, blijft gissen, zeker als het team geen thuisbasis meer heeft. De eerstvolgende wedstrijden zijn uit in Den Helder (6 april) en thuis tegen ZZ Leiden (11 april).

,,Mocht Dordrecht wegvallen, worden alle resultaten uit de tweede helft van de competitie geschrapt’’, zegt DBL-voorzitter Ramses Braakman. ,,Dit is een ongewenste situatie. De andere clubs hebben hulp geboden, maar we kijken of er een basis is om door te gaan. Voor 10 april moet er duidelijkheid zijn of ze het seizoen afmaken. Tot dan gaan de wedstrijden door. Er is dagelijks overleg tussen alle partijen.’’

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons