Politie-onderzoek dood Siebe uit Enkhuizen nog niet klaar

Siebe Viegers.
© Foto HMC / Cees Beemster
Enkhuizen

De politie doet nog steeds onderzoek naar de dood van de 26-jarige Siebe Viegers uit Enkhuizen. ,,We hebben geen aanwijzing gevonden dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen, maar dit is ook niet helemaal uit te sluiten’’, zegt woordvoerder Koos Venema van de politie.

Viegers verdween na cafébezoek in de nacht van 14 op 15 februari in het centrum van Enkhuizen en werd 15 maart dood gevonden in het IJsselmeer bij de Oosterdijk in het buitengebied van Enkhuizen.

Lees ook: Zuiderkerk zit vol na weken van hoop en vrees over vermiste Enkhuizer: ’Aparte vogel’ krijgt Siebe-waardig afscheid

Op zijn lichaam werd sectie verricht. Daarbij werd volgens de politie geen aanwijzing gevonden dat hij door een misdrijf om het leven zou zijn gebracht.

Of Viegers verdronken is, wil de politie desgevraagd bevestigen noch ontkennen. Wat er precies gebeurd is, onderzoekt de politie nog steeds. Zo wordt de route gecontroleerd die Viegers vanaf het café in de Westerstraat heeft gelopen.

Hoe hij uiteindelijk twee kilometer noordwaarts langs de Oosterdijk is beland, is niet bekend. Wel is in elk geval bekend dat hij in de Zilverstraat heeft gelopen, omdat hij daar nog op camerabeelden is gezien.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen