Politie vindt orgelmannen Castricum na oproep op Facebook

De ansichtkaart voor Mario en Mats.© foto politie

Van onze verslaggever
Castricum

De anonieme draaiorgelmannen die van een dankbare fan een ansichtkaart hadden gekregen, zijn getraceerd. Dat meldt de politie op Facebook.

Christien uit Castricum, die woont op een GGZ-afdeling, zond het kaartje naar de politie. De ansicht was bestemd voor de haar onbekende orgelman die op 23 februari in het Castricumse winkelcentrum Geesterduin was. Ze had van de muziek genoten. De politie deed een oproep aan de orgelman zich te melden.

Niet een maar twee orgelmannen meldden zich: vader en zoon Mario en Mats uit de Kop van Noord-Holland. Ze werden getipt door een collega-orgelman. Voor vader en zoon is orgeldraaien een liefhebberij, die ze eens in de twee weken in Castricum uitoefenen. Op zaterdagochtend bij Geesterduin, ’s middags door het centrum en in de namiddag ook nog even in Bakkum.

Doordeweeks is Mario chef-werkplaats (ramen, kozijnen en interieurwerk) en Mats zit in zijn eindexamenjaar havo. ’En ik ontwikkel mij tot arrangeur-draaiorgelboeken’, schrijft de politie op Facebook.

Beide mannen herinneren zich Christien nog en ze vinden het bijzonder dat zij hun een kaart zond. ’Zoiets verwacht je niet, in de orgelwereld komt dat niet vaak voor. En we vinden het ook bijzonder positief dat de politie bij wijze van uitzondering de oproep plaatste.’

Het was inderdaad eenmalig, schrijft de politie: ’Het is nu eenmaal niet een politietaak. Maar ja, hulp verlenen zit ons in het bloed. We konden het niet laten. Maar het was echt de eerste en laatste keer’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.