Wethouder Hilversum reageert op klachten over nieuwbouw Neuweg: ’Er kan bijna niets misgaan’

Floris Voorink© gemeente hilversum

Bert-Jan van Oel
Hilversum

Wethouder Floris Voorink kan zich niet voorstellen dat er buiten het bestemmingsplan is gebouwd op de locatie Neuweg, waar een rijtje van vijf woningen verrijst.

Het echtpaar Van der Geld klaagde vorige week in deze krant dat de nieuwbouw hun woongenot heeft verminderd: de in aanbouw zijnde huizen staan vlak naast hun achtertuin en nemen zon weg.

Jorrit van der Geld denkt dat zijn huis aan de Neuweg in waarde is gedaald. Plaatselijk politicus Blok suggereerde dat de projectontwikkelaar wellicht buiten de oevers van het bestemmingsplan was getreden.

Dat laatste kan Voorink zich niet voorstellen. „Je moet als ontwikkelaar en aannemer wel heel stom zijn om bepaling van het bestemmingsplan te overschrijden. Ik wil er best nog een keer naar laten kijken, maar bij de bouw kan het bijna niet mis gaan. Als we constateren dat er meer ruimte is ingenomen dan toegestaan, volgen er zware sancties.”

Hij wijst erop dat er wordt gecontroleerd door onder meer de bouwinspectie. „Ik weet dat er vooraf veel over deze nieuwbouw te doen is geweest. En nog, kennelijk. Omwonenden moeten bij een vermeende misstand meteen aan de bel trekken. Maar nogmaals: het bouwplan wordt normaal gesproken op de centimeter nauwkeurig gevolgd.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen