Hilversums blondje schittert op Lentebierfestival in Hilversum

Hilversums bier Langgewenst op het Lentebierfestival.© foto ’t Slokje

Susanne van Velzen
Hilversum

Wat een paar jaar geleden klein begon in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Hilversum is uitgegroeid tot een populair bierfestival in de Biersteeg in het centrum.

Twee keer per jaar organiseert Jeroen ten Brinke met zijn team ’t Slokje daar het Bierfestival, samen met horecazaken Puur Smaeck , Bistro Vos en wijnbar Vintage. De lenteversie staat voor de deur. Vrijdag en zaterdag kunnen bierliefhebbers van 16.00 uur tot middernacht tien soorten bier drinken van verschillende brouwers. Van een lentebok en een IPA tot een witbiertje.

,,En natuurlijk ons eigen Hilversumse blond biertje, Langgewenst”, zegt Ten Brinke met trots. ,,We hebben dit jaar weer 2000 liter gebrouwen. Pittig blond, met - klinkt misschien gek - een peperige afdronk. Dat komt door het paradijszaad.” Jeroen ten Brink vormt samen met zijn vader Max, neef Joshua Broek en vriend Rob Meester ’t Slokje Bier Events (verwijzing naar de kroeg met die naam die ooit aan het Langgewenst zat). Vier bierliefhebbers die hun brood met andere zaken verdienen, maar al hun energie met liefde in het organiseren van de bierfestivals stoppen. ,,Voor liefhebbers, door liefhebbers”.

Toilet

Fred Meester, bierprofessional en de oom van teamlid Rob begeleidt het brouwproces van het Langgewenst-biertje. Het bier wordt geschonken in Roast, de Karoessel en Cartouche en is in flessen te koop bij Il Divino, 3meterbier en Roast.

,,In 2014 begon het als een leuk feestje voor familie en bekenden in een tent in de achtertuin van mijn vader. Hij is kok geweest en zorgde voor lekker eten bij het bier. En man of veertig kwam en het was meteen zo’n succes dat er een vervolg moest komen. Maar logistiek was het niet ideaal”, grijnst Ten Brinke. ,,Veel bier drinken en dan maar 1 toilet, waar ook de dames nog op moesten. Dat moest anders.”

De tweede editie in café Felix II trekt meteen 120 man. Klein terras en nog steeds ’hutjemutje’. De volgende stap is de Biersteeg. Daar strijkt het Bierfestival in de herfst van 2015 neer. ,,Een bierfestival in de Biersteeg, beter kun je het niet hebben.” De eerste edities zitten er veel bieren op de tap. Inmiddels is het aantal bieren teruggebracht tot zo’n tien. ,,Dat is beter. Anders blijf je kiezen.”

Lentebierfestival: vrijdag 5 en zaterdag 6 april in de Biersteeg in Hilversum.

Tijd: 16.00-24.00 uur.

Met live-muziek tussen 17.00 en 23.00 uur: vrijdag The Kelly’s en Dean. Een dj brengt vinyl plaatjes mee en festivalbezoekers mogen de muziek uitzoeken.

Zaterdag: De Vrienden van ’t Slokje Live, Lucas Bos (zanger van Fusebox) en vrienden, Magic Socks en The Tribute. Toegang: gratis.

Alle informatie op de website.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen