Volendamse speeltuin De Speelderij krijgt leerzaam ’abc-pad’

De Speelderij.© Archieffoto Erik Rietman

Volendam

Speeltuin De Speelderij aan de Volendamse Boezelgracht opent zaterdag om 12 uur weer de poorten voor het nieuwe seizoen.

Daarnaast wordt het zogenaamde ’abc-pad’ in gebruik genomen. Dit is een wandelroute door het Boelenspark voor kinderen van vier tot zeven jaar. Langs de route staan acht palen met alle letters van het alfabet. Het is de bedoeling dat kinderen de paaltjes met letters allemaal vinden. Aan iedere paal is een opdracht verbonden, variërend van een gesprekje voeren tot het doen van een spel. De route mag alleen onder begeleiding van minimaal een volwassene (bijvoorbeeld een leerkracht of ouder/verzorger) worden bewandeld. Dat kan op zaterdag en zondag tussen 12 en 15 uur. De kosten bedragen drie euro per kind. Voor volwassenen is het gratis. Tevens moet vijf euro borg worden betaald voor een tas met de benodigdheden voor het lopen van de route. Er is geen pinapparaat, dus de betaling dient contact te worden verricht.

De speeltuin zelf zal doordeweeks van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur open zijn en op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.