Goud magazine voor gouden jachthaven

De cover van Enkhuizen Boeit.

Tanja Koopen
Enkhuizen

Directeur Jeroen Mulder van de Compagnieshaven in Enkhuizen kreeg gisteren het eerste exemplaar van de nieuwste editie van Enkhuizen Boeit in handen.

De Compagnieshaven, een van de drukste havens van Nederland, bestaat dit jaar een halve eeuw en viert daarmee haar gouden jubileum. En Enkhuizen Boeit staat in het teken van de Gouden Eeuw. De Compagnieshaven ontvangt jaarlijks tienduizenden watersporters en is daarmee een belangrijke gastheer voor Enkhuizen.

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. Dit jaar is dus uitgeroepen tot themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten rond de kunstenaar, zijn tijdgenoten en de 17de eeuw. Ook West-Friesland. En ook Enkhuizen haakt daarbij aan met allerlei activiteiten.

Enkhuizen Boeit is een toeristische uitgave, met informatie over havens, horeca, winkels en overnachtingen en, sinds dit jaar een drie haringen icoon, bij adressen waar specialiteiten uit Enkhuizen op het menu staan. Nieuw is ook de regiokaart vol tips over de regio.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen