Uitstel besluit minicamping Twiske Haven leidt tot teleurstelling

Katja Kapteijn met hond Sam op het veld dat geschikt moet worden gemaakt voor een camping.© foto Erik Rietman

Dorien Knijnenberg
Oostzaan

Ondernemer van Twiske Haven Katja Kapteijns is teleurgesteld dat de Oostzaanse gemeenteraad een beslissing over een minicamping in het recreatiegebied heeft uitgesteld. Volgens de Oostzaanse is dat onnodig.

Teun Flens van het CDA vroeg tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week of het besluit van de camping van de agenda af kon. De partij wilde meer informatie voordat in de raad er verder over praat. Veel publiek verliet daarop de tribune. Zij waren speciaal voor het agendapunt gekomen.

Kapteijns vindt het jammer dat de raad op zich laat wachten. Voor haar is het besluit van de gemeenteraad een van de stappen die ze moet doorlopen om de camping te kunnen realiseren. Flens zei tijdens de bijeenkomst op de natuurtoets te willen wachten voor zijn partij een knoop doorhakt. Dat gaat nergens over, vindt Kapteijns. ,,De beoordeling van de natuurtoets is aan de milieudienst IJmond en de Provincie Noord-Holland. Daar heeft de gemeente niets over te zeggen’’, vertelt ze. De ondernemer benadrukt dat met de beslissing van de gemeenteraad niet meteen de komst van de camping vaststaat. Ze moet meerdere stappen nemen. Uit de toets moet bijvoorbeeld blijken of de natuur de komst van een kleine camping wel aankan. Ook moet Kapteijns een vergunningsaanvraag doen, waarna bezwaarprocedures kunnen volgen.

Achterban

De roep van de actiegroepen stichting Hart voor het Twiske en Twiske geen pretpark om het Twiske als groene long voor Oostzaan te behouden vormt voor het CDA aanleiding om nog eens goed over de camping na te denken. ,,De groep heeft een grote achterban’’, meent Flens. Daarnaast is het raadslid is bang voor precedentwerking.

Tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering op maandag 15 april neemt de raad alsnog een beslissing over de camping, verwacht Kapteijns. Ze verwacht dat die positief voor haar uitpakt. Om onrust over de komst van een camping met 25 plaatsten weg te nemen, wil ze binnenkort een bijeenkomst houden om geïnteresseerden meer informatie over het plan te geven.

GroenLinks had bij de vorige vergadering een voorstel klaar liggen om het campingplan te wijzigen. Er stond onder meer in dat zes campingplaatsen beschikbaar moeten blijven voor gewone tenten. Het is onbekend of dit voorstel tijdens een volgende vergadering terugkeert.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.