Albert Heijn koopt onlineplatform FoodFirst Network

ANP
AMSTERDAM

Albert Heijn neemt FoodFirst Network over. Dat is een onlineplatform voor gezonde leefstijl. Leden krijgen tegen betaling advies en tips over voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Bekende gezichten van het platform zijn Rudolph van Veen en Irene Moors.

De supermarktketen, onderdeel van het beursgenoteerde Ahold Delhaize, maakte niet bekend welke prijs wordt betaald voor de start-up. De transactie wordt naar verwachting in het lopende kwartaal afgerond. De overname past volgens Albert Heijn in de strategie om voeding en gezondheid meer centraal te stellen.

Volgens Albert Heijn biedt de overname kansen voor speciale acties voor klanten die dat willen. Maar hoe dat er precies uit komt te zien wordt de komende tijd uitgewerkt.

Marit van Egmond, die sinds kort aan het roer staat bij Albert Heijn, zegt dat de supermarktketen zijn klanten al langer bijstaat met een gezondere levensstijl. Ze wijst op de informatievoorziening over ingrediënten zoals suiker, vet en vezels.

Ook loopt er een proef waarbij de winkel minder gebruik maakt van plastic op de versafdeling. Volgens Van Egmond vergroot het gebruik van plastic verpakkingen bij groente en fruit onder meer de houdbaarheid van producten. Daarom moet er volgens haar een goede balans worden gezocht tussen het verminderen van plastic en het voorkomen van voedselverspilling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.