Café Irma la Douce in Hem te koop voor bijna vier ton

Cees Beemster
Hem

Café Irma la Douce aan de Hemmerbuurt 76 in Hem staat te koop. Voor het horecapand, inclusief woonhuis, en het totale perceel van 960 vierkante meter wordt als verkoopprijs 395.000 euro gevraagd.

Het café midden in het dorp werd jarenlang bestierd door Gerrit en Ageeth Redeker. Zij stapten later in café De Roode Leeuw in Venhuizen, maar behielden ook Irma la Douce wat vele jaren ook een discotheek was totdat de achterzaal werd gesloopt. Het plotselinge overlijden van Gerrit Redeker op 18 september afgelopen jaar betekende niet alleen dat De Roode Leeuw andere uitbaters krijgt, maar nu ook dat Irma la Douce wordt verkocht.

Volgens makelaar Van Alkemare kan het café worden voortgezet, maar bestaat ook de mogelijkheid hier een café-restaurant van te maken, of een discotheek zoals in het verleden. Ook is het volgens de makelaar mogelijk hier andere bedrijvigheid te starten, ’zoals paramedische beroepen, kantoor- en opslag, reparatie- en verhuurbedrijf of een schoonheids- of kapsalon’. Het pand kan ook worden verbouwd tot woning, of wellicht ’in overleg met de gemeente naar meerdere woningen’.

Irma la Douce staat op het perceel waar eerst café De Hoop stond, dat in 1928 door brand werd verwoest. De biljartclub in Irma la Douce heet nog altijd De Hoop. Irma la Douce is het laatste café in Hem. Eerder verdwenen café’s Marktzicht langs de Marktweg en Bar Ma Ranch langs de Hemmerbuurt. Al eerder, namelijk in 1943, verdween café Het Wapen van Hem langs de Hemmerbuurt door brand.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen