In Callantsoog gevonden hond nog steeds in opvang

De gevonden herder.© Foto Dierenopvang Dierenambulance Schagen Hollands Kroon

Lydia Jasper
Tuitjenhorn

De hond die zondagochtend op het strand van Callantsoog werd gevonden, zit nog steeds in het dierenasiel in Tuitjenhorn.

Tot nu toe is het niet gelukt om de eigenaar te achterhalen. Op het Duitse chipnummer stond geen naam of adres geregistreerd. „De medewerkers hebben hun uiterste best gedaan, maar het spoor liep dood”, zegt beheerder Lettie Stronk van Dierenopvang Dierenambulance Schagen Hollands Kroon. „De eigenaar heeft zich evenmin gemeld. Dus de kans wordt steeds groter dat de hond moedwillig aan de paal is vastgebonden en achtergelaten.”

De reu is gecastreerd, ziet er slank en verzorgd uit en zit goed in zijn vacht, aldus de dierenopvang. Het gaat waarschijnlijk om een kruising tussen een Hollandse en Mechelse herder. Stronk schat de leeftijd op maximaal vier jaar. „Dan baseer ik me op de conditie van zijn gebit. Ziet er prima uit. De hond heeft bovendien een jeugdige uitstraling.”

Het dier blijft twee weken in quarantaine en is dan officieel beschikbaar voor adoptie. „Dan weten we wat meer over zijn gedrag.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.