Doek valt voor FC Volendam zes wedstrijden voor het einde van een turbulent seizoen [video]

Theo Brinkman
Volendam

Twee verdedigers had FC Volendam maandagavond in het laatste kwartier nog in het veld staan. Het was alles of niets. God zegene de greep. Het leverde een krankzinnige slotfase op, maar zonder resultaat. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er 3-4 op het scorebord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De nederlaag tegen FC Dordrecht betekent dat het seizoen voor FC Volendam voorbij is. ,,Ja, dat kun je wel zeggen. We hebben nog zes wedstrijden waarin we moeten laten zien wat we kunnen. We hebben niks meer te verliezen, maar ook niks meer te winnen’’, zegt aanvoerder Kevin Visser. De nederlaag noemde hij schandalig. ,,Als je niet eens meer van Dordrecht kunt winnen, houdt het op.’’

Vertrek Salden

Passend bij de avond was de mededeling die FC Volendam direct na de wedstrijd op de website plaatste. De club neemt na dit seizoen afscheid van Misha Salden, momenteel technisch manager en ad-interim algemeen directeur.

Lees ook: Metamorfose bestuur FC Volendam: vier bestuurders leggen na bijna twee decennia hun taken neer

Salden ’komt niet voor in de nieuwe koers die Volendam vaart’. Hij werkte vier jaar bij de club, eerst als hoofd jeugdopleiding en als technisch manager en daarna ook een jaar als hoofdtrainer.

FC Volendam druipt af na de 3-4 nederlaag.© Foto Orangepictures/Fred Rotgans

Het is al een tijd onrustig binnen de club. Een groep onder leiding van oud-speler Keje Molenaar en sponsor/bestuurslid Jan Smit wil een andere richting op met FC Volendam. Een deel van het huidige bestuur zou daarvoor moeten wijken. De verwachting is dat er op korte termijn duidelijkheid over komt.

,,Maar die onrust is er al maanden. Dat mag op ons als spelers geen effect hebben. Daar heeft dit ook niks mee te maken’’, zegt Visser. ,,Dit heeft met kwaliteit te maken, we zijn gewoon niet goed genoeg.’’

Om de hoop op de play-offs levend te houden, was een overwinning maandagavond noodzakelijk. FC Dordrecht is een van de weinige ploegen die Volendam nog onder zich heeft en moest dus wel verslagen worden.

Nadat het vlak voor rust 1-2 was geworden, besloot trainer Hans de Koning dan ook in te grijpen. Hij wisselde centrale verdediger Ties Evers (die de in de warming-up geblesseerd geraakte Marco Tol verving) en bracht Dani van der Moot in als extra spits.

Een noodgreep. Achterin één op één spelen, voorin volle bak en dan maar zien of het effect zou sorteren. De wissel pakte aanvankelijk goed uit, want al snel maakte Van der Moot er 2-2 van. Daarna was Volendam enkele keren dicht bij de 3-2.

Later volgde nóg een aanvallende wissel. De keerzijde was dat het verdedigend alleen maar kwetsbaarder werd. Daar profiteerde Dordrecht dankbaar van.

Gevolg is dat de achterstand op de concurrenten voor FC Volendam te groot is geworden. Maar gezien het spel zou het zelfs met een overwinning nog bijzonder moeilijk zijn geworden om de achterstand op die concurrenten in de komende weken weg te poetsen.

FC Volendam-FC Dordrecht 3-4

3. Zamouri 0-1, 15. J. Vlak 1-1, 45. Breedijk (pen.) 1-2, 50. Van der Moot 2-2, 85. Summerville 2-3, 89. Peters 3-3, 90+. Zwarts 3-4.

FC Volendam: Michaelis; Betti, Evers (46. Van der Moot), Baly, Smal (81. Berenstein); Visser, Deul (76Peters), J. Vlak; Doodeman, Kok, Antwi.

FC Dordrecht: Janssen; Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill; Schuurman, Kok, Piers Smith (75. Breukers); Summerville, Schalekamp (66. Zwarts), Zamouri (86. Timmermans).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen