Kerken organiseren driegangendiner op drie adressen in Limmen/Akersloot

Gedekte tafel bij een eerdere editie.

Henk-Jan den Ouden
Limmen/Akersloot

Een driegangendiner bij vrijwilligers op drie verschillende adressen in Limmen of Akersloot. Dat is het idee achter ’Tafelen voor de Vastenactie’, in Akersloot ook wel ’Walking Dinner’ geheten, op zondag 7 april.

Het is een initiatief van de katholieke kerken in Limmen en Akersloot. „Er hebben zich meer dan genoeg koks en kokkinnen aangemeld om hun huis en tafel beschikbaar te stellen voor een driegangenmenu”, aldus pastor Johan Olling (Limmen).

De deelnemers melden zich om vijf uur aan op de pastorie, betalen 12 euro voor het driegangendiner en kunnen dan in koppeltjes van twee naar het eerste adres voor het voorgerecht. Daarna volgt een envelop met het adres waar het hoofdgerecht genuttigd kan worden, en tenslotte het adres voor het toetje. Diegenen die de gasten ontvangen, krijgen drie keer twee koppeltjes van twee mensen op bezoek. De gastheer en -vrouw eten natuurlijk zelf mee.

De actie draait om verbondenheid met elkaar en met het Vastenactie-project voor Burkina Faso om meisjes betere kansen te geven en deel te laten nemen aan het onderwijs.

Aanmelden in Limmen: pastor@corneliuskerk-limmen.nl of 072-5051275, voor Akersloot: aemmswart@hotmail.com of 0251-310505.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.