Vraagtekens bij AZ voor de wedstrijd tegen Vitesse

Bjørn Johnsen (midden) maakt een doelpunt tijdens de training van maandag. De spits keert mogelijk terug in de basis van AZ.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Wijdewormer

Hoe gaat AZ in de uitwedstrijd tegen Vitesse de afwezigheid van Adam Maher opvangen? Mats Seuntjens vanuit de spits een linie terug laten zakken lijkt de meest voor de hand liggende oplossing, maar trainer John van den Brom gaf maandag nog geen uitsluitsel.

,,Dat hangt er ook vanaf wie er allemaal fit zijn’’, zei Van den Brom na de maandagtraining. Calvin Stengs en Stijn Wuytens ontbraken op het veld. ,,Het was verstandiger om ze binnen te laten. De wedstrijden zitten kort op elkaar, we moeten voorzichtig zijn. Dinsdag bekijken we hoe ze ervoor staan en of ze kunnen spelen.’’

Mocht Stengs niet kunnen spelen, dan is Albert Gudmundsson zijn logische vervanger. En mocht Seuntjens inderdaad de plek van Maher op het middenveld overnemen, dan zal Bjørn Johnsen in de spits staan.

Maher is dinsdagavond geschorst omdat hij zaterdag tegen FC Groningen zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.

Ook enkele andere spelers van AZ staan ’op scherp’ en zullen bij een volgende gele kaart een wedstrijd schorsing krijgen. Daarbij gaat het om Guus Til, Oussama Idrissi, Thomas Ouwejan en Pantelis Hatzidiakos. ,,Dan weet je dat het kan gebeuren dat je af en toe een speler moet missen vanwege een schorsing. Maar we hebben een goede groep, ik denk dat we dat wel kunnen opvangen’’, aldus Van den Brom.

Vitesse-AZ, dinsdagavond 18.30 uur.

Mogelijke opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til, Seuntjens; Gudmundsson, Johnsen, Idrissi.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen