’Wennen’ in Israëlisch Eilat voor zwemmer Bottelier

Lars Bottelier.

Lars Bottelier.© Archieffoto

IJmuiden

Bij de Europacup openwaterzwemmen in Israël is Lars Bottelier 37e geworden op de 10 kilometer. In Eilat was de complete Duitse en Franse zwemtop aanwezig omdat de wedstrijd als kwalificatiemoment was aangemerkt. Op de 5 kilometer werd de 22-jarige IJmuidenaar zevende.

Voor de kersverse sportman van Velsen was het vooral ’wennen’. „Ik had al even geen wedstrijden meer gezwommen in het openwater. Het was dus even omschakelen”, concludeerde Bottelier na zijn twee races.

Met name over de 10 kilometer was hij niet onverdeeld tevreden. „Er zat meer in. Zwemmend ging het heel goed. Ik had genoeg ontspanning en lag volgens plan achterin het grote deelnemersveld.” Onder de zeventig zwemmers waren dus veel Duitsers en Fransen die een goed resultaat neer wilden zetten voor het WK van komende zomer in Gwangju (Zuid-Korea). „In de derde ronde schoof ik op, maar toen merkte ik dat ze in de vierde en laatste ronde aan kop aan gingen zetten. Het werd een lange sliert en het ging heel erg hard. Ik had eerder aan moeten zetten. Dat had misschien tien plekken gescheeld.”

Bottelier gaf uiteindelijk 2.38,90 minuut toe op de Franse winnaar Marc-Antoine Olivier (1:56.36,30).

Op de 5 kilometer schoof Bottelier in de tweede en voorlaatste ronde op. „Daarna was het volle bak doorgaan.” Er werd 5,8 seconden toegeven op de Israëlische winnaar Yuval Safra (54.46,90).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen