Zes gewonden bij ongeluk op A7, weg weer open [video, update]

© Foto: DNP
1/6
Hoorn

Zes personen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een ongeluk met twee voertuigen op de A7 bij Zaandam. De snelweg is tussen knooppunt Zaandam en afslag Zaanstad-’t Kalf in beide richtingen afgesloten geweest, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Een auto reed aan de verkeerde kant van de snelweg. De bestuurder van het bestelbusje zag de spookrijder tegemoet komen, maar kon het voertuig niet meer ontwijken. Het busje kwam op de vangrail terecht en sloeg over de kop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Foto: DNP.NU

Een traumateam verleende hulp aan de gewonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

© Foto: DNP.NU

De snelweg is lange tijd afgesloten geweest in beide richtingen. Rond 8.10 uur werd de rechterrijstrook van Hoorn naar Zaandam vrijgegeven. Even na 9.00 uur weer was alleen de linkerrijstrook vanuit Hoorn nog dicht wegens reparatie van de vangrail.

Foto’s: DNP.NU

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.