Het mes staat op de keel bij FC Volendam

Het mes staat op de keel bij FC Volendam
Volendam

In de laatste negen duels heeft FC Volendam slechts een keer gewonnen. De kansen op het behalen van de play-offs zijn daardoor behoorlijk geslonken. De wedstrijd maandagavond tegen FC Dordrecht is wat dat betreft een wedstrijd die gewonnen dient te worden om de kansen in leven te houden.

,,Absoluut. Een gelijkspel is niet eens een optie”, bevestigt Hans de Koning de uitgangspositie van FC Volendam die vrijdag tegen MVV voor de vijfde keer gelijkspeelde in diezelfde reeks van negen wedstrijden.

De Zuid-Hollanders kennen een troosteloos seizoen. Op de ranglijst maken ze geen enkele kans meer op de play-offs en ook in de vierde periode zijn ze dramatisch begonnen. Zo werd er onder meer met 8-1 verloren bij FC Eindhoven.

,,Daar kun je aan zien dat het volledig in kan storten als het even tegenzit. Maar FC Dordrecht heeft het ook behoorlijk gedaan tegen Roda JC en NEC. We moeten rekening houden met ze, maar ik vind dat wij meer kwaliteit hebben dan FC Dordrecht.”

De Koning kan niet beschikken over de beide Schoutens in de verdediging. Rechtsback Robin Schouten wordt net als tegen MVV vervangen door Mo Betti. In het hart van de defensie neemt Darryl Baly de positie over van Erik Schouten, die kampt met een verrekking in de kuit. ,,Voor de rest ben ik niet van plan te wisselen, aangezien we voor vastigheid kiezen.”

Joey Veerman speelde zaterdag bij Jong FC Volendam een uur mee. Het is nog te vroeg om hem bij de selectie te halen. Als hij aankomend weekend een hele wedstrijd kan spelen met de beloftes, dan kan hij eventueel daarna weer aansluiten bij het eerste.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons