Een van gewonden (74) aanslag Utrecht overleden

UTRECHT

Een van de gewonden van de aanslag in Utrecht is donderdag overleden. Het gaat om een 74-jarige man uit De Meern. Het dodental van de aanslag komt daarmee op vier.

Een van de twee andere zwaargewonden, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, ligt nog in het ziekenhuis. Een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein werd dinsdag ontslagen.

Via Facebook schrijft de zoon van het laatste slachtoffer over diens overlijden. ,,Wat deze man de afgelopen elf dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk. Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden, dat is onbeschrijfelijk.'' De uitvaart van de man vindt in besloten kring plaats. Er komt nog wel gelegenheid om te condoleren.

Lees ook: Drie dodelijke slachtoffers bij schietpartij in Utrecht [video]

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft donderdag met verdriet gereageerd op het nieuws dat een van de gewonden van de aanslag in Utrecht is overleden. Het is het vierde dodelijke slachtoffer van het schietincident.

,,Vandaag bereikte ons het intens verdrietige bericht dat een van de drie zwaargewonde slachtoffers van het schietincident op het 24 Oktoberplein is overleden. Het gaat om een 74-jarige meneer uit De Meern. Hij vocht anderhalve week voor zijn leven. Afgelopen zaterdag heb ik in het ziekenhuis zijn naaste familie bezocht. Zij leefden tussen hoop en vrees.''

,,Ik wens zijn dierbaren, mede namens het Utrechtse gemeentebestuur, alle kracht en sterkte toe. Wij leven mee met hen die hem nu zo moeten missen.''

Het Openbaar Ministerie verdenkt Gökmen T. nu van viervoudige moord dan wel doodslag met een terroristische oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

T. zou vorige week maandag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht het vuur hebben geopend.

Eind volgende week neemt de raadkamer in Utrecht een beslissing over verlenging van het voorarrest van T.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen