FC Volendam blijft ’in principe met jong-team in piramide’

Volendam

FC Volendam wil met het beloftenteam in de voetbalpiramide blijven voetballen. Eerder deze week maakte FC Groningen bekend dat het met zijn ’Jong-team’ volgend seizoen kiest voor de nieuw te vormen ’reservecompetitie’.

,,In principe willen wij er graag in blijven’’, zegt Misha Salden, directeur van FC Volendam. Hij maakt wel een voorbehoud. ,,Wij kunnen leven met de huidige regels voor beloftenteams, maar we weten nog niet of de regels hetzelfde blijven voor volgend seizoen. Daar is nog steeds geen besluit over genomen. Dus dat is even afwachten. En hopelijk wordt dat besluit dit keer wel ruim op tijd genomen. Vorig jaar werden op 6 juni de regels veranderd en nog eens een week later meldde de KNVB ons dat Jong FC Volendam werd verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Dat er op die manier met clubs wordt gejojood, daar zijn we wel klaar mee.’’

Jong FC Volendam speelt dit seizoen in de derde divisie zondag. Daarin is het koploper. Lukt het te promoveren naar de tweede divisie, dan zullen de wedstrijden volgend seizoen, tot tevredenheid van de club, weer op zaterdag zijn.

,,We hebben van de KNVB de toezegging dat we sowieso terug gaan naar de zaterdag’’, laat Salden weten. ,,Dus ook als we niet promoveren. Dan spelen we volgend seizoen in de derde divisie zaterdag.’’

Er is veel te doen om de enkele jaren geleden ingevoerde ‘voetbalpiramide’ – het systeem waarbij de blokkade tussen betaald voetbal en amateurvoetbal werd opgeheven. Dat beloftenteams van profclubs werden toegelaten tot de piramide is een van de geregeld terugkerende onderwerpen van discussie. De profclubs die níet met hun beloftenteams in de piramide spelen, pleiten nu voor een opgewaardeerde aparte beloftencompetitie.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons