FC Volendam op jacht naar (doel)punten in Maastricht [video]

Volendam

Na drie nederlagen op rij wordt het voor FC Volendam steeds lastiger om de play-offs te bereiken. De achterstand op de noodzakelijke tiende plaats bedraagt zeven punten. Er zijn nog acht duels te spelen. Te beginnen vrijdagavond tegen MVV, een van de vier ploegen die zeven punten meer heeft dan FC Volendam.

,,Niet om lullig te doen, maar we hebben een hele achterstand in moeten halen. Op een gegeven moment is dat gelukt. Maar nu verloren we drie duels van tegenstanders waar dat tegen kan gebeuren. Dit weekend (maandag speelt FC Volendam tegen FC Dordrecht) moeten we resultaten halen”, blikt trainer Hans de Koning vooruit.

Wat vooral opvalt aan de reeks verliespartijen is het uitblijven van Volendamse doelpunten. ,,Het steekt dat we in die drie duels niet scoren. Als je niet scoort kun je niet winnen. Dat is een waarheid als een koe. Tegen Cambuur kregen we dertien kansen, waarvan zes honderd procent doelkansen. Daar moet er eentje van in. Anders is een foutje al fataal”, aldus De Koning die vermoedelijk weer de voorkeur geeft aan Paul Kok in de spits.

,,Dat experiment is niet mislukt. Dat wijzen ook zijn statistieken uit. Hij heeft veel ballen vastgehouden, twee keer net naast gekopt en de de paal geraakt. Als anderen zich gepasseerd voelen, moeten ze laten zien waarom ze er wel op moeten. Wij baseren ons op wat we op de training zien. Deze week hebben we wel wat meer de accenten op het afwerken en de posities voor het doel getraind. Maar dat kan in een wedstrijd weer anders zijn met andere tegenstand.”

Daarnaast valt De Koning op dat de goals die zijn ploeg wel maakt, niet vaak op naam komen van zijn spitsen. ,,Of het zijn de flankspelers of de diepste middenvelders. Tegen Cambuur vond ik dat Boy Deul te ver van het vijandelijke doel kwam te voetballen. Nu zullen we wat ’hoger’ moeten staan.”

De Koning kan een beroep doen op dezelfde selectie als tegen Cambuur. De al langer geblesseerden Alex Plat en Joey Veerman maken zaterdag met Jong FC Volendam minuten.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons