Verbouwing van station Castricum gaat beginnen

Impressie van het vernieuwde station Castricum.

Van onze verslaggever
Castricum

Het NS-station van Castricum staat aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing. Het werk begint in april.

Aan beide kanten van het station komen luifels, gemaakt van stevig wit doek. Die bieden straks beschutting aan reizigers en passanten. Aan de dorpszijde wordt een overdekte en beschutte ontvangstruimte gemaakt.

Ook de perrontunnel krijgt een grote opknapbeurt. Met nieuwe tegels en energiezuinige led-verlichting. Daarnaast worden drie transparante liften in de tunnel geplaatst, zodat het perron beter toegankelijk wordt. Er komen twee nieuwe trappen: één aan de dorpskant en één aan de duinkant. Het perron krijgt nieuw perronmeubilair en een kiosk. Tot slot is er ook een nieuwe plek voor de bloemenwinkel ingetekend en het oude carillon wordt hersteld en teruggeplaatst.

Het project ’Station Castricum’ voert ProRail uit in samenwerking met de gemeente. De werkzaamheden gaan in de tweede helft van april van start. In de eerste fase wordt gewerkt aan de duinzijde en op het perron. Dat gebeurt tot dit najaar. Eind 2019 start de tweede fase van de verbouwing: de werkzaamheden aan de dorpszijde. Het nieuwe station is naar verwachting in september 2020 klaar.

Tijdens de verbouwing worden parkeren, verkeersstromen, ingangen naar de perrons anders geregeld. Op sommige momenten kan er overlast zijn van geluid. Omwonenden en reizigers worden in deze periode op de hoogte gehouden.

Over deze ontwikkelingen rondom de verbouwing wordt een informatieavond georganiseerd op 10 april in het gemeentehuis. Dan zijn tussen 19 en 21 uur verschillende medewerkers van ProRail, gemeente Castricum en NS Stations aanwezig voor uitleg en het beantwoorden van vragen. Uiteraard is aannemer K_Dekker er ook.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.