Gasleidingen verlegd voor reconstructie Het Schouw

Graafwerkzaamheden voor nieuwe gasleidingen bij Het Schouw.
© Foto Bereikbaarheid Waterland
Het Schouw

In het weiland langs de N247 ter hoogte van het Schouw wordt dezer dagen flink gegraven. Het zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de aanstaande reconstructie van het kruispunt met de N235, die moet leiden tot een betere doorstroming van het verkeer.

Onderdeel van die reconstructie is de verplaatsing van het Shell tankstation naar de andere kant van de weg. Aan de kant waar het tankstation nu nog zit wordt de weg verbreed.

In verband met die operatie moesten twee hogedrukleidingen van het gasnet worden verplaatst. Ze lagen tot voor kort op de plek waar straks het tankstation komt en zijn inmiddels verhuisd naar het weiland aan de andere kant van de weg.

De leidingen voorzien Watergang van gas. Vanaf de Kanaaldijk werd deze week water in de nieuwe leidingen gepompt en werd er 12 bar druk gezet op de leidingen om te controleren of de buizen goed aan elkaar zijn gelast en er geen sprake is van lekkage.

De reconstructie is bedoeld om de verschillende verkeersstromen zo veel mogelijk uit elkaar te halen. In de huidige situatie moeten autoverkeer, lijnbussen en langzaam verkeer continu op elkaar wachten waardoor snel files ontstaan.

In de nieuwe situatie hoeven bussen vanuit Amsterdam richting Purmerend in de avondspits de N247 niet meer over te steken, maar rijden ze onder het kruispunt door. Ook voor fietsers en voetgangers wordt een tunnel onder de N247 aangelegd.

De aanpak van het Schouw is onderdeel van het project Bereikbaarheid Waterland, waarin gemeenten en provincie samenwerken om de regio beter bereikbaar en verkeersveiliger te maken.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen