Peter Appel Transport groeit flink door overname wegtransport van Kuehne + Nagel in Nederland

Peter Appel Transport groeit flink door overname wegtransport van Kuehne   Nagel in Nederland
Een vrachtwagen van Peter Appel Transport onderweg.
© Foto Peter Appel Transport

Middenmeer - Appel Transport neemt het wegtransport van Kuehne + Nagel in Nederland over. Dit betekent dat het van oorsprong West-Friese transportbedrijf er in één klap ruim honderd chauffeurs en zeventig vrachtwagens bijkrijgt. De uitbreiding vergroot het transportnetwerk van Appel in de retailsector. Dit maakt het gemakkelijker om op heen- en terugritten met volle wagens te rijden.

Peter Appel telt nu al zo’n 1300 medewerkers en 800 vrachtwagens. Het bedrijf ontstond in 2000 in Zwaagdijk-Oost door de overname van transportbedrijf Dick Vijn. Het bedrijf verhuisde acht jaar later naar Agriport in Middenmeer.

Met de overname van het wegtransport in Nederland van Kuehne + Nagel slaat Peter Appel Transport opnieuw een grote slag. Peter Appel is nu al een grote jongen in transportland, maar groeit na deze overname gestaag verder. Het bedrijf heeft sinds de start in 2000 in Zwaagdijk-Oost al meerdere overnames gedaan.

Meer overnames

Acht jaar na de start verhuisde Appel niet alleen naar Agriport langs de A7 in Middenmeer, waar nog steeds het hoofdkantoor zit, maar nam ook het transportbedrijf Van der Vegt in Heino over.

Nieuwe overnames van transportbedrijven volgden in 2009 (Pax in Geldermalsen), 2014 (G. Vlug en Zoon in Middenbeemster) en 2015 (A. van der Meulen in Drachten). ,,We hebben nu zo’n 1300 medewerkers en 800 vrachtwagens’’, vertelt Vincent Oudt van Peter Appel Transport.

Naast het hoofdkantoor in Middenmeer heeft Appel twee regionale kantoren in Drachten en Geldermalsen en totaal veertig standplaatsen in het land waar de trucks worden geparkeerd.

Hier komt nu het wegtransport in Nederland van Kuehne + Nagel bij. Appel neemt de zeventig wagens en de ruim honderd chauffeurs per 1 april over. ,,Kuehne + Nagel is groot in luchtvrachttransport en warehouses waar producten worden opgeslagen en bewerkt’’, vertelt Rico van Aggele van Peter Appel Transport. Door het wegtransport aan Appel uit te besteden, zal het van oorsprong Duitse bedrijf Kuehne + Nagel zich hier nog meer op toeleggen.

Chips ophalen

De overname van het wegtransport betekent dat Appel nu de zogenoemde veel verkochte consumentenartikelen als voeding, toiletartikelen, zeep, cosmetica en wasmiddelen in ons land gaat vervoeren vanaf de fabrikant tot de warehouses van Kuehne + Nagel in Veghel, Utrecht en Tiel, en van daaruit weer naar de distributiecentra van de supermarktketens in ons land. ,,Zo gaan wij nu de chips van Lay’s ophalen bij de fabriek in Broek op Langedijk’’, zegt Van Aggele.

Kuehne + Nagel is wereldwijd logistiek actief. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Appel werd al voor vervoersklussen door het bedrijf ingehuurd. Nu het wegtransport door Appel wordt gedaan, kan dit transportbedrijf het netwerk in ons land voor het vervoer van retailproducten verdichten. Dit betekent simpelweg dat er meer adressen komen waar de wagens van Appel hun goederen kunnen ophalen en lossen.

Duurzame kilometers noemen ze dit bij Appel. Oudt: ,,Het is de kunst om altijd met een volle wagen te rijden.’’ Van Aggele: ,,Je moet van A naar B, maar ook weer terug naar A. Dan moet de bak weer vol zijn.’’

Standplaats

De ruim honderd nieuwe medewerkers van Appel blijven werken vanuit hun huidige standplaats in Veghel, Utrecht en Tiel. Toch gaan ook de Noord-Hollandse chauffeurs de overname merken. Want zij worden in een groter netwerk van adressen opgenomen waar ze op heen- en terugweg langs moeten. Zoals die chipsfabriek in Broek op Langedijk.

Peter Appel Transport begon met honderd medewerkers en 65 vrachtwagens. Waar het heengaat met al die overnames? Oudt en Van Aggele kunnen dit niet voorspellen.

,,Overnames zijn nodig om de continuïteit van ons bedrijf te waarborgen’’, stelt Oudt. ,,Groei is niet een doel op zich’’, zegt Van Aggele. ,,Overnames komen voorbij.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen