LSVV laat in Hoofddorp de winst glippen, maar koestert het punt

Hoofddorp

De teleurstelling over de late gelijkmaker van Hoofddorper Nick Witschge (2-2) moest in het LSVV-kamp even verwerkt worden. Nadat de eerste emoties verwerkt waren, werd het punt tegen de concurrent alsnog gekoesterd.

Het is de fase van het seizoen waarin het rekenen inmiddels de overhand heeft gekregen bij alle ploegen onder de top 4. Hoofddorp en LSVV wisten vooraf al dat een nederlaag wel eens zeer vervelend kon uitpakken.

De Langedijkers stonden dan wel onderin de middenmoot, het gat met de onderste ploegen (waaronder Hoofddorp) viel te verwaarlozen. LSVV-verdediger Tim Emmerik zei het vooraf al:,,Als we winnen, zijn we nagenoeg veilig. Al moeten we deze niet verliezen want je staat er dan zo weer tussen.’’

Het was ook af te lezen aan de beginfase, waarin het aftasten aan beide kanten de boventoon voerde. Kansen op doelpunten waren er nagenoeg niet.

Het was Hoofddorp dat als eerste de schroom van zich afgooide. Vooral via handenbinder Mohamed Chih en aanspeelpunt Jasmin Ramic werd de druk opgevoerd. Na een halfuur leverde dat ook de op dat moment verdiende treffer op.

De pijlsnelle Revelinio Vermeer ontsnapte aan Jacco Marcus, al leek hij zich vast te lopen op doelman Dave Stet. Vermeer kreeg echter de rebound voor zijn voeten en stelde vanaf de achterlijn aanvaller Sven Wierda in staat om simpel de bal met zijn borst in het lege doel te lopen: 1-0.

Even daarna verzuimde Wierda zijn tweede treffer te maken na opnieuw een voorzet van Vermeer. LSVV had aanvallend nauwelijks iets te vertellen en zocht de rust ietwat gelaten op.

LSVV-trainer Rob Klanker:,,Ja, toen heb ik het echt even moeten ingrijpen. Heb de ploeg gedwongen compacter en vooral aanvallender te gaan spelen, om zodoende Hoofddorp van ons doel te houden. We creëerden niets voor de rust, maar gelukkig ging dat na de pauze beter.’’

Het moet gezegd, LSVV keerde als herboren uit de kleedkamer. Hoofddorp werd eerder vastgezet, al mocht de ploeg bij de gelijkmaker de doelman van Hoofddorp dankbaar zijn. Kai Botman draaide de bal uit een corner richting tweede paal, waarna doelman Danny de Bruijn zich compleet verkeek op de situatie.

De bal viel zonder aanraking pardoes binnen: 1-1. LSVV wilde daarna meer en kreeg meer. Kai Botman, weer hij, schoot een vrije trap hard op doel en via het been van Nick Witschge vloog de bal laag tegen de touwen: 1-2.

De irritatie kreeg daarna de overhand bij de thuisploeg van trainer Jethro Abram (ex-AFC’34); het was in deze fase dat LSVV de winst definitief naar zich toe had kunnen trekken.

Via Toine Merk werd geloerd op snelle uitbraken. Hoofddorp, pakte toch nog een punt. Laatste man Nick Witschge speelde al enige tijd als extra aanvaller en juist hij kopte vlak voor tijd een afgemeten voorzet van invaller Tom Boot hard binnen: 2-2.

Hoofddorp-LSVV 2-2

29. Sven Wierda 1-0, 61. Kai Botman 1-1, 65. Nick Witschge 1-2 (e.d.), 89. Nick Witschge 2-2.

LSVV: Stet; Den Iseger, Emmerik, Paauw, Marcus; Duijs, Kansen, Botman, Cretier; Reinhard (75. De Ruiter) en Merk.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar