Doorbraak: kinderen in gesloten jeugdzorg Antonius krijgen officieel onderwijs

Koen van Eijk
Bakkum

De weg is vrij voor onderwijs in de nieuwe gesloten jeugdzorginstelling in het voormalige kindertehuis Antonius in Bakkum

De achttien betrokken gemeenten en vier onderwijssamenwerkingsverbanden in Noord-Holland hebben afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten voor het onderwijs.

Om de kinderen les te kunnen geven moet Antonius een officiële onderwijslocatie zijn, goedgekeurd door het ministerie van onderwijs. Die goedkeuring kan alleen met een verklaring van geen bezwaar van de gemeente (Castricum in dit geval) en het regionale samenwerkingsverband voor passend onderwijs. Deze laatste club weigerde door de onduidelijkheid over de verdeling van de kosten de verklaring af te geven. Daardoor kregen de kinderen in de gesloten jeugdzorg ’illegaal’ les van jeugdzorgmedewerkers.

Maandag meldden de verzamelde onderwijssamenwerkingsverbanden en de gemeenten dat de kou uit de lucht is. Onderwijsinstelling Ronduit gaat het onderwijs verzorgen. Er is overigens overeenstemming vanaf 1 augustus. Ronduit onderhandelt nog over de periode vanaf 1 april tot 1 augustus.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.