Trouwfoto’s gezocht oude raadhuis Wormer

Trouwfoto’s gezocht oude raadhuis Wormer
Co van Gelder en Magda Klos in 1981.
Wormer

Tot 1997 werd er nog getrouwd in het oude raadhuis van Wormer. Nu woont de familie Zwart in het statige gebouw aan de Dorpsstraat.

Tijdens Open Monumentendag later dit jaar is het raadhuis te bezoeken en zijn de trouwfoto’s te zien die daar - veelal onder het poortje - zijn genomen. Het Historisch Genootschap Wormer is nog op zoek naar foto’s voor deze expositie.

Het landelijke thema van de Open Monumentendag, die dit jaar op 14 september plaatsvindt, is ’Plekken van plezier’. Wie (goede) herinneringen heeft aan zijn of haar trouwdag in het oude raadhuis kan daarvan een of meerdere foto’s sturen - bij voorkeur in een gesloten envelop - naar het Historisch Genootschap Wormer, per adres Dorpsstraat 127B, 1531 HC Wormer. Dat is bij de Beschuitstoren. Het verzoek is ook adresgegevens, een mailadres, de namen van het bruidspaar en de trouwdatum toe te voegen.

De ingestuurde trouwfoto’s worden door de leden van het Historisch Genootschap gedigitaliseerd en na afloop van de expositie per post weer teruggestuurd. De familie Zwart biedt inzenders die de expositie in het oude raadhuis ook zelf komen bezoeken, gelegenheid om opnieuw een foto te maken op de locatie waar ook de trouwfoto is gemaakt.

Voor eventuele vragen kunt u terecht op het genoemde postadres of door het sturen van een mailtje naar historischgenootschapwormer@gmail.com.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons