Bløf afsluiter van Zomerpop in Hoogwoud

Bløf afsluiter van Zomerpop in Hoogwoud
De band Bløf tijdens een eerder optreden in Alkmaar.
© Foto Erna Faust
Hoogwoud

Op de dertigste editie van Zomerpop op 6 en 7 september in Hoogwoud heeft Bløf als uitsmijter het laatste woord. Met de Zeeuwse band heeft de organisatie van het festival een publiekstrekker van formaat in huis gehaald.

Festivaldirecteur Wouter Maas steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. ,,Dertig jaar is een mijlpaal en als je dan zo’n grote band kunt halen, is dat natuurlijk geweldig.”

Hij vervolgt: ,,Zeker als je weet dat ze dit seizoen maar voor zeven festivals hebben gekozen. Die dag staan ze ‘s middags nog op Tuckerville in Enschede. Daarna komen ze als een speer naar Hoogwoud.” Maar deze feestelijke aflevering van Zomerpop heeft meer te bieden.

Johan

Ook de van origine Hoornse band Johan, die een nieuwe start vierde met een uitverkochte clubtour en een stampvol Paradiso, komt naar Hoogwoud. Wouter Maas: ,,Zeventien jaar geleden stond Johan hier ook. Het is jaren stil geweest ik vind het mooi dat ze weer springlevend terugkomen.”

Voorts komt Green Lizard met een tribute to the nineties. Met als zanger Rudeboy, ooit de zanger van de legendarische band Urban Dance Squad. Voor flink gitarengeweld zorgt de Amsterdamse band Tape Toy. Deze jonkies zijn bezig aan een flinke opmars door het Nederlandse muzieklandschap.

Wouter Maas: ,,Dat geldt ook voor de zangeres Nona. Haar stem is een kruising tussen Amy Whinehouse en Aretha Franklin. Ze is begin twintig maar heeft een rauwe soulstem. Daarnaast hebben we Pip Blom en band. Een zangeres die in Engeland al behoorlijk populair is. Daar ligt haar focus al wil ze Nederland niet uit het oog verliezen. Dat doet ze middels een aantal festivals, waaronder Zomerpop en een clubtour.”

Oude bekende

Ook voor rap, hiphop en house/dance biedt Zomerpop traditioneel een podium. SFB met voorman Frenna is een van de headliners van Zomerpop. Met Dio wordt een oude bekende in huis gehaald. Tien jaar geleden stond hij al in Hoogwoud. Dat wordt een hernieuwde kennismaking. Poke is een stoere hiphopper met hits als ‘Loco’ en ‘Lekker he’.

’Snelle’ is een hardwerkende rapper die met een muzikaal inspirerend verhaal komt. Ook Pavo stond al eerder, in 2017 op Zomerpop. Het beviel zo goed dat hij voor een set is teruggevraagd. Tot slot haalt Zomerpop met WEF een vrouwelijke urban DJ in huis.

Dinsdag is de kaartverkoop gestart. Uitgebreide info op de site van Zomerpop.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons